Våra partners.

Suomen Puuvenekeskus palvelee puuveneilijöitä, puuveneistä unelmoivia ja ketä tahansa puuveneistä kiinnostunutta. Rakennamme, korjaamme, huollamme ja telakoimme veneitä. Veistämön työaikana jokainen on tervetullut seuraamaan työtämme. 


RED SKY CRAFTS

Kärnan i träbåtscentrets verksamhet är båtbyggeriet Red Sky som hör till de ledande träbåtsbyggerierna i vårt land. Båtbyggeriet grundades 2004 och har specialiserat sig på att reparera klassiska båtar samt rita och bygga nya träbåtar. Båtbyggeriets verkställande direktör är båtkonstruktören och båtbyggaren Allan Savolainen.  

Ytterligare uppgifter: www.redsky.fi

 

 

BM02__DSC5561.jpg

KÖYSITYÖT M.KAJANDER

T:mi Köysityöt M. Kajander är ett båtsnickeri och en repslagare som fungerar i Kotka. 

Ta gärna kontakt!

Puh. 050 5645 182

mika.kajander@koysityot.fi

Y-tunnus: 2095593-9


CANDYSTORE

Träbåtscentret i Kotka har ett verkligt toppställe för fotografer: lokaliteter på 100 kvadrat för fotoproduktion av högsta klass. Vi erbjuder den välutrustade miljön även för utomstående fotografer för utskrift av bilder, bearbetning av eget utställningsmaterial och för workshops. Vi ordnar föredrag och kurser, som börjar i september..

För utskrift av fotografier används utrustning av förstklassig kvalitet. För att göra utskrifter på ark valde vi en EPSON STYLUS PRO 3880 fotoskrivare, som kom ut på marknaden hösten 2009. Med denna skrivare kan man göra utskrifter på ark från formatet A4 ända till A2.  
För större bilder finns en EPSON STYLUS PRO 9900 storformatskrivare, till vilken en Spectroproofer är kopplad för att garantera felfri färgåtergivning. Båda skrivarna, som i flera opartiska tester valts till de bästa i sin klass, använder det ultimata Ultrachrome HDR‐bläckpaketet, där bl.a. grönt och orange ingår.

Storformatskrivarens maximala utskriftsbredd är 111,8 cm. Bildens maximala längd bestäms av storleken på rullen som används i tillägg till datorprogrammet.
Candy Store samarbetar med AVEKA OY, finländsk importör av utskriftsutrustning av hög kvalitet. (www.aveka.fi)

I verkstaden finns Flextight-, Nikon- och Epson Perfection V750 Pro-utrustning för digitalisering av stora format och cinemaformat.
På fotografisidan garanteras kvaliteten förutom av yrkeskameror från Leica and Nikon av två Linhof Technica storformatskameror (4 x 5”) med skannande bakstycke.

Ett vanligt problem i samband med utskriftsservice är att filer som skickats från den egna datorn i så gott som fullständigt skick blir helt annorlunda i utskrift än vad de borde ha blivit. Detta beror oftast på att kundens och utskriftsservicens bildskärmar är olika. 

Träbåtscentrets samtliga Epson skrivare är kopplade till en Eizon ColorEdge CG221K 22,2” LCD bredbildsskärm.

Den högklassiga Eizon bildskärmen kan visa en fullständig AdobeRGB färgrymd med 1920x1200 bildpunkter. Alla tryckfärger kan visas direkt på skärmen. Slutresultatet är bästa möjliga färgnyanser och ypperliga grå nyanser, speciellt invid mörka färger. Detta har varit en speciell utmaning när det gäller utskrifter. MacPro datorns effekt är stor nog för att snabbt hantera filer på flera hundra mb.

Kunden kan antingen skicka sina filer elektroniskt eller hämta dem för utskrift till studion, där det är möjligt att göra nödvändiga rättelser i filerna på ort och ställe och sedan göra utskrifter i önskad storlek. På hyllan i studion finns utskriftspapper av ett tiotal olika slag och vi kan vid behov snabbt skaffa mer. Debiteringen sker på basis av utskrifternas pris per kvadratmeter.

Utskriftsverkstaden med sin terrass har utrustats till ett trivsamt AV-arbetsrum för 1 + 18 personer. Lokalen är lämplig för presentationer, undervisningstimmar och möten. Här finns trådlöst WLAN med hjälp av vilket lärare och elever kan vara i kontakt med varandra via sina egna bärbara datorer.

Bredvid AV‐rummet finns ett konferensrum för 14 personer där grupparbete kan ske. På promenadavstånd ligger prisvärda hotell. Som en avslutning på dagen kan man titta in på den närbelägna gamla sjömanskrogen Kairo.

Syftet med verksamheten är också att bilda nätverk med läroanstalter, företag samt inhemska och utländska samfund inom branschen. Av detta fick Träbåtscentret goda erfarenheter sommaren 2009 då centret stod värd för amerikanen Arno Minkkinens fem dagar långa verkstad ”3-7” arrangerad av fotocentren i Kotka och Helsingfors.


Fotoverkstaden sköts av Lebak Charters Oy (0500‐552 725) leo.skogstrom@gmail.com
Finlands Träbåtscenter tar emot bokningar av möteslokalen under adress: info@puuvenekeskus.fi


VENEKUOMU MA-RE

Företaget Venekuomu Ma-Re tillverkar och reparerar båtpresenningar enligt beställning.

Kontaktuppgifter: T:mi Venekuomu Esa Rimpeläinen,

Adress: Tornatorintie 15, 48100 KOTKA. www.venekuomuma-re.fi

E-mail: ma-re@luukku.com
Tel: 050-570 4461

 


Vi söker ett företag som vill vara med och utveckla Finlands träbåtskultur tillsammans med våra andra partners. Ifall ditt företag fungerar i båt- eller träbåtsbranschen och söker efter utrymme ta gärna kontakt med:

allan.savolainen@redskycraft.com