Kumppanimme.

Suomen Puuvenekeskus palvelee puuveneilijöitä, puuveneistä unelmoivia ja ketä tahansa puuveneistä kiinnostunutta. Rakennamme, korjaamme, huollamme ja telakoimme veneitä. Veistämön työaikana jokainen on tervetullut seuraamaan työtämme. 


RED SKY CRAFTS

Puuvenekeskuksen toiminnan ydin muodostuu maamme johtaviin puuveneveistämöihin kuuluvasta Red Sky -veistämöstä. Vuonna 2004 perustettu veistämö Red Sky on erikoistunut klassisten veneiden korjauksiin, uusien puuveneiden suunnitteluun ja veistämiseen.Veistämön johtajana toimii veneveistäjä ja -suunnittelija Allan Savolainen.

www.redsky.fi

BM02__DSC5561.jpg

KÖYSITYÖT M.KAJANDER

T:mi Köysityöt M. Kajander on Kotkassa toimiva veneveistämö. Työskentelen Suomen puuvenekeskuksen tiloissa yksityisyrittäjänä. 

Päätoimialoinani ovat venepuusepän työt ja köysityöt.

Teen kaikkia venepuusepän töitä yli 20 vuoden kokemuksella, sekä lisäksi veneilyyn liittyviä köysitöitä: sisustukset, teak-kannet, muutos työt, korjaukset, uudet pienveneet, pleissattuja kiinnitys- ja ankkuriköysiä, köysilepuuttajia, sekä purjelaivakaudelta peräisin olevien mallien mukaisia köysimattoja ja muita köysipunoksia.

Tuotteitani ja työnäytöksiä on esillä kesäisin Pyhtään Kaunissaaressa. Työnäytöksiä myös tilauksesta. Valmistan tuotteita myös tilauslähtöisesti ja toimitan postitse. 

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Mika Kajander

Tornatorintie 15

48100 KOTKA

Puh. 050 5645 182

mika.kajander@koysityot.fi

Y-tunnus: 2095593-9


CANDYSTORE

Puuvenekeskuksen yhteydessä osoitteessa Tornatorintie 15 toimii CandysStore -yritys valokuvien tuotantoa ja videokuvauksia varten. Se tarjoaa valokuvaajille hyvin varustellut tilat kuvien vedostamiseen, omien näyttelyiden työstämiseen sekä työpajojen järjestämiseen.

Valokuvien vedostamisessa käytetään ensiluokkaista kalustoa. Arkkitulostuksiin sopii EPSON STYLUS PRO 3880 –tulostin, jolla tulostetaan arkit A4 -koosta aina A2 -kokoon saakka. Suurempia kuvia varten käytössä on EPSON STYLUS PRO 9900 –suurkuvatulostin, johon on kytketty Spectroproofer varmistamaan virheetön värien toisto. Nämä tulostimet, jotka on valittu testeissä luokkansa parhaiksi, käyttävät Ultrachrome HDR -värejä, ml. vihreä ja oranssi.

Suurkuvatulostimella tulostettavien kuvien maksimileveys on 111,8 cm. Käytettävissä olevan rullan koko ja tietokoneohjelma määrittävät kuvan maksimipituuden.

Valokuvastudion laite- ja materiaaliyhteistyökumppanina toimii AVEKA OY. (www.aveka.fi)

Käytettävissä on Flextight-, Nikon- ja Epson Perfection V750 Pro –kalustosuuren koon ja kinokoon originaalien digitoimiseen. Valokuvapuolella laadun takaavat Leican ja Nikonin ammattikameroiden ohella suuren koon (4x5”) Linhof -kalustoa skannaavalla digiperällä. 

Vedostuspalveluissa on usein ongelmana, että omalta tietokoneelta  lähetetyt tiedostot tulostuvat erilaisina kuin olisi pitänyt. Useimmiten tähän on syynä asiakkaan ja tulostuspalvelun näyttöjen erilaisuus. CandyStoren Epson -tulostimet on kytketty Eizon ColorEdge CG221K 22,2” LCD laajakuvanäyttöön.

Tämä Eizon laadukas näyttö kykenee esittämään täyden AdobeRGB väriavaruuden 1920x1200 kuvapisteen resoluutiolla. Näin kaikki painovärit kyetään näyttämään suoraan monitorilla. Lopputuloksena on parhaat mahdolliset värisävyt ja erinomaiset harmaasävyt erityisesti tummien sävyjen kohdalla. Tämä on ollut tulostamisessa erityisen haasteellista. MacPro –tietokoneen tehot riittävät satojen megabittien suuruisten tiedostojen nopeaan prosessointiin.

Asiakas voi lähettää tiedostonsa sähköisesti tai tuoda ne tulostettavaksi studioon, jossa voidaan tehdä tiedostoihin tarvittavat korjaukset ja tulostaa ne odottaessa haluttuun kokoon. Studiolla on hyllyssään tavanomaisimmat tulostusmateriaalit ja tarvittaessa saadaan nopeasti lisää. Veloitus perustuu tulosteiden neliöhintaan.

Tilassa toimii langaton verkko.

Toiminnan tarkoituksena on myös verkottua alan oppilaitosten, yritysten sekä koti- ja ulkomaisten yhteisöjen kanssa.

CandyStore järjestää koti- ja ulkomailla valokuvaustyöpajoja.

CandyStore -valokuvastudiota operoi Lebak Charters Oy (0500-552 725) leo.skogstrom@gmail.com


VENEKUOMU MA-RE

Yritys www.venekuomuma-re.fi valmistaa venekuomuja korkealaatuisesta itävaltalaisesta Sattler venekuomukankaasta. Materiaali on helppohoitoista ja sään vaihteluita hyvin kestävää. 

Kaikki venetekstiilit valmistetaan yksilöllisesti mittatilaustyönä ja suunnittelu tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Näin lopputulos palvelee parhaiten veneen käyttäjää.

Venekuomu ja venetekstiilit ovat tärkeä ja oleellinen osa veneen toimivuutta ja mukavuutta. Venekuomu antaa paitsi suojaa myös persoonallista ulkonäköä veneelle.

Lisäksi yritys verhoilee huonekaluja, venepatjoja sekä harjoittaa venekuomujen korjaustoimintaa.

Yhteystiedot: T:mi Venekuomu Esa Rimpeläinen, Osoite: Tornatorintie 15, 48100 KOTKA. www.venekuomuma-re.fi

sähköposti: ma-re@luukku.com
Puh: 050-570 4461

 


Etsimme yritystä joka haluaisi olla mukana kehittämässä Suomen puuvenekulttuuria yhteisesti muiden toimijamme kanssa. Jos yrityksesi toimii vene tai puuvenealalla ja etsii tilaa niin ota yhteyttä!

allan.savolainen@redskycraft.com